متخصص کمر درد در تهران

قطعا همه ی شما مطالبی در مورد کمر درد و علت پیدایش آن می دانید؛ ما امروز این جا هستیم تا در رابطه با درمان کمر درد با یک دیگر صحبت کنیم. گاهی اوقات ممکن است به طور ناگهانی دچار کمر درد شوید به نظر شما علت پیدایش این مشکل چیست و درمان کمر درد ناگهانی چیست. اگر مایل هستید بیش تر در این باره بدانید با ما همراه باشید. لازم به ذکر است که برخی اوقات عواملی هم چون بلند کردن وسایل سنگین موجب بروز درد می شود، حرکات روتین و روزمره ی فرد مثل خم و راست شدن موجب ساییدگی و وارد شدن آسیب به فرد می شود. از علائم کمر درد ناگهانی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • گرفتگی عضله
  • احساس درد در لگن
  • احساس درد بیش تر در صبح
  • احساس سوزن سوزن شدن در کمر

باید خدمتتان عرض کنیم که ممکن است کمر درد به سراغ هر فردی با هر سنی برود عواملی هم چون بالا رفتن سن، اضافه وزن، بیماری های گوناگون، عدم انجام ورزش های منظم و غیره می توانند موجب بروز این مشکل شوند. برای درمان نیز می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید؛ برای این که این مشکل را حل کنید می توانید از کمپرس یخ و حتی گرم استفاده کنید ‌. البته می توانید با استراحت های منظم و کار های دیگری مثل مصرف مسکن، فیزیوتراپی، تزریق دارو های استروئیدی درد ناگهانی کمر خود را کم کنید.

درمان کمردرد

علت کمر درد چیست؟

از جمله دردهایی که بسیاری از افراد در طول زندگی به آن مبتلا میشوند، کمر درد است. این درد میتواند در اثر بلند کردن وزنه یا اشیاء سنگین از روی زمین باشد و یا به دلیل یک حرکت ورزشی غیر استاندارد ایجاد شده باشد. کمر درد خفیف با یک روز استراحت و یا دوش آب گرم و کمی گرم کردن محل درد، بهبود پیدا میکند. اما کمر دردی که ادامه دار باشد، حتما باید درمان شود. اگر کمردرد شما پس از یک یا دو روز بهبود پیدا نکرد و یا درد آن شدید تر شد، باید به متخصص کمر درد مراجعه کنید چراکه ممکن است، به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشید. در این مطلب میخواهیم درباره اینکه چه زمانی باید به متخصص کمر درد مراجعه کنید و پزشک چه کاری میتواند برای شما انجام دهد، صحبت کنیم. پس اگر با درد کمر مواجه هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. همچنین اگر به دنبال متحصص کمر درد در تهران هستید، میتوانید به کلینیک دکتر نوری مراجعه کنید و یا با شماره تلفن 02188021345 تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.

علل کمتر شایع کمردرد

شکستگی در مهره ها وسایر استخوانهای کمر
استئوپوروز (پوكي استخوان): در اینحالت استخوانها ضعیف وشکننده می شوند واحتمال ایجاد شکستگی در انها بیشتر می شود.
تنگی کانال نخاعی از علل دیگر کمردرد است.
لیزخوردگی مهره ها: در اینحالت مهره از مکان طبیعی خود خارج می شودو بعنوان مثال به سمت جلو می لغزد.
بیماری دژنراتیو دیسک: هنگامی است که دیسک در ناحیه ستون فقرات تحلیل می رود وحالت طبیعی خو را از دست می دهد.
آرتروز(استئوارتریت): فرسایش مفاصل درناحیه ستون مهره ای
رماتیسم مفصلی(آرتریت روماتوئید):حالتی التهابی در سیستم ایمنی که باعث التهاب در پوشش غضروفی ونواحی اطراف ان مشخص می شود.
سایر علل کمردرد: سرطانها، عفونت ها

علائم کمر درد

وقتی کمر درد را تجربه می‌کنید، این درد به دلیل برداشتن یک جسن سنگین و یا کار زیاد در مدت زمان کوتاه باشد. این نوع کمر درد نگران کننده نیست. اما زمانی که کمر درد شما طولانی و مزمن میشود، لازم است به پزشک مراجعه نمایید. اما سوال اینجاست که علائم کمر دردی که نیاز به مراجعه به پزشک دارد چیست؟ به عبارت دیگر مشاهده چه علائمی از کمر درد میتوان خطرناک باشد و نیاز به بررسی سریع داشته باشد؟

در این بخش به مواردی اشاره میکنیم که در صورت مشاهده هریک از آنها باید درمان کمر درد خود را از طریق مراجعه به پزشک متخصص کمر درد پیگیری نمایید:

احساس درد در ناحیه انتهایی کمر 

درد ناحیه انتهایی یا پایینی کمر میتواند نشانه ای از آسیب دیدگی کمر باشد. باید بررسی کنید که این درد خفیف است یا شدید و چه مدت است که درد را حس میکنید. کلاً در مورد دردهای مزمن طولانی مدت، توصیه میشود مراجع به پزشک را در اولویت قرار دهید.

احساس تیر کشیدن ستون فقرات 

گاهی اوقات ممکن است کمر درد با تیر کشیدن کمر یا تیر کشیدن ستون فقرات همراه باشد. به عبارت دیگر درد کمر را به صورت ضربانی یا نبضی حس کنید. در این صورت ممکن است یکی یا چند تا از عصب های کمر شما دچار آسیب شده باشند و به این شکل از خود واکنش نشان دهند.

احساس درد در ناحیه پا 

اگر درد شما از کمر به ساق پاها، ران پا، لگن و یا کف پا انتقال پیدا میکند ممکن کمر درد در واقع دیسک کمر باشد و یا رگ سیاتیک تحت فشار قرار گرفته باشد. در چنین شرایطی مراجعه به متخصص کمر درد میتواند لازم و ضروری باشد.

 

درمان کمردرد

احساس درد در روز 

اگر در طول روز کمر درد بیشتری یا حس میکند که با انجام چند حرکت کششی، برطرف میشود، به احتمال زیاد دچار گرفتگی عضله کمر شده اید. در این مورد با کمی استراحت مشکل شما حل میشود و در شرایطی که درد شما کمی عمیق تر باشد و یا آستانه درد پایینی داشته باشید، تزریق شل کننده عضلات میتواند برای تسکین درد به شما کمک کند.

احساس کمر درد در شب 

اگر به کمر درد شدید در ناحیه پایین کمر مبتلا هستید به طوریکه کمر درد شما در هنگام شب بیشتر میشود و با حرکات ورزشی کششی و گرم کردن و پیاده روی، بهتر نشده است، این علامت نشان دهنده کمر درد شدید است. این نوع کم درد که احتمالاً به پاها نیز سرایت میکند، مربوط به استخوان و یا مهره های ستون فقرات است.

تشخیص کمردرد

پزشک متخصص طب فیزیکی ممکن است یکی از انواع تصویربرداری را برای تشخیص علت کمردرد درخواست کند.
گرافی اشعه ایکس
سی تی اسکن: تصاویر دقیقی با استفاده از اشعه ایکس ورایانه ارائه می دهد
ام آر آی:از مگنت وامواج رادیوئی برای تصویر برداری استفاده می کند وتصاویر دقیقی از ناحیه کمر ارائه میکند
نوار عصب و عضله: در بررسی اینکه بیمار به جراحی نیاز دارد یا نه ضروری است.
درمان کمردرد: برحسب علت کمردرد وشدت آن درمان صورت می گیرد.

انواع کمر درد

همانطور که در بخش قبلی مراجعه کردیم، ممکن است یک بیمار، کمر درد را به شکل های مختلفی تجربه کند و برای هر فرد علائم متفاوتی داشته باشد. در ادامه رایج ترین دلایل و انواع بیماری هایی که منجر به کمر درد میشود را بیان می‌کنیم:

کمر درد

  • بیرون زدگی دیسک کمر

یکی از متداول ترین نوع کمر درد که بسیاری از افراد در طول زندگی خود تجربه میکنند؛ بیرون زدگی دیسک کمر یا فتق دیسک کمر است. در واقع دیسک کمر، بالشتک هایی هستند که در بین مهره های ستون فقرات قرار گرفته اند و فاصله مابین دو مهره را پُر میکنند تا مهره ها دچار ساییدگی نشوند و از طرف دیگر کمک میکنند کمر بتواند در زاویه های مختلف به صورت انعطاف پذیر حرکت نماید. اگر بنا به دلایلی دیسک از جای خود خارج شود که به این وضعیت بیرون زدگی دیسک یا فتق دیسک کمر میگویند، شما دچار کمر درد خواهید شد.

در این شرایط باید به پزشک متخصص کمر درد مراجعه نمایید تا با تجویز عکس برداری رادیولوژی و یا MRI وضعیت بیرون زدگی دیسک و راه حل درمان آن را تعیین نماید. در برخی موارد برای حل این مشکل، چند جلسه فیزیوتراپی میتواند مؤثر باشد. اگر شما هم به این درد مبتلا هستید میتوانید از دکتر اسماعیل نوری به عنوان بهترین متخصص کمر درد در تهران برای درمان کمر درد خود، کمک بگیرید.

  • مشکل مادرزادی ستون فقرات

برخی از بیماران به طور مادرزادی دچار فرم غیر طبیعی ستون فقرات هستند. به عبارت دیگر انحنای ستون فقرات در برخی افراد، نرمال نیست. همین موضوع زمینه ساز کمر درد مزمن در دوره کودکی، نوجوانی و یا بزرگسالی میشود. از جمله بیماری های مادرزادی ستون فقرات، اسکولیوز نام دارد که کمرد درد ناشی از این بیماری در صورت مراجعه به موقع به دکتر و طی کردن فرآیند درمان، به طور کامل برطرف میشود اما اگر به موقع درمان نشود، میتواند با وارد کردن فشار به عصب نخاع، به کمر درد شدید تبدیل شود.

  •  وجود شکستگی در ستون فقرات

وجود شکستگی در یک یا چند تا از مهره های ستون فقرات میتواند زمینه ساز کمر درد شدید باشد. وارد شدن ضربه شدید، تصادفات جاده ای، سقوط از ارتفاع و مواردی از این دست، میتواند باعث شکستن مهره کمر شود. احتمال شکستگی مهره های کمر در افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بیشتر است. در برخی موارد ممکن است فرد در ابتدا متوجه شکستن مهره کمر نشود، اکا پس از مدتی با بروز کمر درد، به پزشک مراجعه نماید و متوجه شکستگی مهره ستون فقرات خود شود.

  • باریک شدن عصب نخاعی

باریک شدن عصب نخاعی که در اصطلاح به آن تنگی کانال نخاعی هم گفته میشود، یکی از دلایل بروز کمر درد شدید است. این درد در برخی موارد با دارو درمان میشود و در بعضی شرایط نیاز به عمل جراحی دارد. زمینه بروز این مشکل میتواند وارد شدن فشار بیش از حد به ستون فقرات باشد. به این صورت که فشار زیاد به ستون فقرات باعث میشود مهره های کمر رشد کند و استخوان جدیدی شکل بگیرد، این وضعیت باعث تنگی کانال نخاعی خواهد شد.

به طور کلی اگر دلیل کمر درد شما، کشیدگی یا آسیب دیدگی خفیف باشد، معمولاً پزشک عمومی میتواند برای درمان آن به شما کمک کند. اما اگر به همراه کمر درد، علائم دیگری مث بی حس شدن کمر، گزگز در پاها یا دست ها حس میکنید، لازم است به دکتر متخصص کمر مراجعه نمایید. متخصصان کمر درد با تمرکز بر یافتن ریشه کمر درد، بر بخش های مختلف کمر مانند ستون فقرات تمرکز ویژه ای دارند و با انجام آزمایش و تصویر برداری از کمر و نواحی مرتبط با آن مشکل را پیدا و برای آن راهکار مناسب ارائه میکنند.

علائم کمر درد

اگر قصد مراجعه به متخصص کمر در تهران را داشته باشید، پیشنهاد میکنیم به کلینیک دکتر نوری مراجعه نمایید و مشکل خود را مطرح کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن مساله شما برطرف شود.

اقدامات کمک درمانی برای رفع کمردرد

فعالیت خود را درحد امکان ادامه دهید
بر خلاف گذشته که استراحت طولانی مدت برای بیماران کمردرد تجویز نمی شود؛ شواهد قوی وجود دارد که ادامه فعالیت میتواند به بهبود کمردرد کمک کند
حداقل بمدت 6 هفته یا تا زمان بهبودی درد، از بلند کرد ن وزنه یا بار سنگین خودداری کنید.

درمان کمر درد برای همیشه

اگر کمر درد بیش تر از چند روز ادامه پیدا کند می تواند هر فردی را از زندگی عادی خود خارج کند. گاهی اوقات حتی یک تمرین منظم می تواند درمان کمر درد برای همیشه باشد. ما در این بخش به تعدادی از تمرینات مناسب برای کمر درد اشاره می کنیم.

  • کشش عضلات همسترینگ

برای انجام این تمرین باید به پشت دراز بکشید و با کمک یک کش پای خود را بالا ببرید و آن را به سمت سرتان بکشید و تا زمانی که توان داشتید این کار را انجام دهید و سپس به سراغ پای دیگر بروید. این کار می تواند درد کمر شما را کم تر کند.

  • دراز کشیدن به شکل ستون فقرات پیچی

برای این حرکت نیز باید به پشت دراز بکشید و بازو های خود را به طور عمود قرار دهید و سپس پای راست را بالا بیاورید و با دست چپ پای راست را روی پای چپ ببرید و به سمت چپ بکشید و  ۳۰ ثانیه صبر کنید  و به آرامی به حالت قبل بازگردید و همین کار را برای پای دیگر تکرار کنید.  این گونه می توانید مقدار فشاری که به قسمت پایینی کارتان وارد می شود را کم کنید.

  • نشستن در حالت گاو گربه

دست و پاهایتان را روی زمین بگذارید و مچ دست های خود را روی زمین بگذارید. در هنگام دم به سمت بالا نگاه کنید و به پشت خود قوس دهید و در زمان باز دم پشت خود را بالا ببرید و به ناف خود نگاه کنید.  انجام صحیح و منظم این تمرین موجب بالا رفتن انعطاف پذیری گردن ، ستون فقرات و هم چنین شانه ها می شود و کمر درد شما را نیز می تواند برای همیشه درمان کند.

در چه شرایطی به متخصص کمر درد در تهران مراجعه کنیم؟

اگر کمر درد شما به دلیل گرفتی عضلانی یا همان اسپاسم باشد، جای نگرانی نیست، یا کمی استراحت، انجام حرکات کششی کوچک و دوش آب گرم درمان خواهد شد و نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما اگر کمر درد شما شدید شده، کمر و ستون فقرات تیر میکشد، احساس بی حسی و یا ضعف عضلانی دارید و حس میکنید کمر درد به پاهایتان سرایت کرده است و یا اینکه از ارتفاع زیادی به پایین افتاده اید، کمر دردی دارید که به واسطه آن توانایی کنترل ادرار و مدفوع را از دست داده اید، کمر درد شما با تب و یا سرفه همراه است، کمر درد طولانی شده است و یا مواردی از این دست، لازم است به پزشک متخصص کمر مراجعه نمایید. اما اگر بخواهیم لیستی از علائمی که با مشاهده آن باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص کمر مراجه کنید را در اختیار شما قرار دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • احساس ضعف در پا
  • حرکت دادن دست و پا به سختی
  • عدم توانایی کنترل ادرار یا مدفوع
  • تب، سر درد و سرفه به همراه کمر درد
  • درد در ناحیه دست چپ و سینه
  • کمر درد مزمن و طولانی مدت

هر یک از موارد بالا نیاز است که هر چه زودتر به متخصص کمر درد مراجعه نمایید تا پزشک با معاینه شما و بررسی شرح وضعیت بیماریتان، راهکار لازم را در اختیار شما قرار دهند و فرآیند درمان را آغاز نماید.

متخصص کمر درد چه تخصص هایی دارد؟

واقعیت این است که پزشکان مختلفی میتوانند بیماری های مربوط به ستون فقرات و کمر را درمان نمایند. انتخاب پزشک مناسب شما، تا حد زیادی به نوع بیماری، علائمی که با آن مواجه هستید، مدت زمان بیماری، شدت کمر درد و مواردی از این دست بستگی دارد. ممکن است شما به متخصص کمر درد، متخصص کمر درد، فیزیوتراپیست، فوق تخصص ارتوپد، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی یا متخصص ستون فقرات نیاز داشته باشید.

برای اینکه بدانید مشکل شما چیست و به چه دکتری باید مراجعه نمایید، در ابتدا باید به دکتر متخصص کمر درد در تهران مراجعه کنید. پزشک پس از بررسی وضعیت شما، مشخص میکند که برای درمان باید چه کارهایی را انجام دهید و به کدام پزشک برای درمان خود مراجعه نمایید.

برای انتخاب متخصص کمر درد در تهران، چه مواردی را در نظر بگیریم؟

اگر شما هم مدتی است که به کمر درد یا مشکلاتی که مربوط به ناحیه کمر و ستون فقرات است، مبتلا شده اید، لازم است به متخصص کمر درد مراجعه نمایید. اما شاید برایتان سوال باشد که برای انتخاب دکتر مناسب، چه ویژگی هایی را در نظر بگیریم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم موارد زیر میتواند برای انتخاب پزشک به شما کمک کند:

بررسی نظرات بیماران قبلی 

میتوانید با مراجعه به سایت پزشکان و یا مطب آنها، نظرات بیمارانی که مشکل مشابه بیماری شما را داشته اند، جویا شوید. سطح رضایت بیماران مختلفی که قبلاً یا در حال حاضر، جزو مراجعه کنندگان به این پزشک هستند، میتواند به شما کمک کند که در انتخاب پزشک تصمیم گیری نمایید.

بررسی تحصیلات و سوابق کاری 

یکی دیگر از کارهایی که میتواند برای انتخاب پزشک به شما کمک کند، بررسی سوابق کاری پزشک مربوطه است. اینکه پزشک مورد نظر شما تحصیلات خود را در کدام دانشگاه به پایان رسانده، چند سال سابقه طبابت دارد و اینکه چه دوره های تخصصی را گذرانده است، میتواند برای انتخاب به شما کمک کند.

برای مراجعه به بهترین متخصص کمر درد در تهران؛ میتوانید به کلینیک دکتر نوری در تهران مراجعه نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل کمر درد خود را حل نمایید.

متخصص کمر درد برای درمان چه راهکارهایی دارد؟

اشاره کردیم که کمر درد ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، از این رو روش درمان کمر درد نیز میتواند بر اساس نوع مشکل، متفاوت باشد. در ادامه رایج ترین درمان هایی که پزشکان متخصص کمر درد برای درمان بیماران تجویز میکنند را توضیح میدهیم:

درمان دارویی

متناسب با دلیل کمر درد و شدت کمر درد و علائمی که دارید، پزشک شما برای تسکین درد و بهبود کمر درد شما، داروهای مُسکن موضعی، ضد التهاب و داروهای غیراستروئیدی و آمپول های شل کننده عضلات برای شما تجویز میکند. مسکن های موضعی ممکن است به شکل پماد یا کرم باشند و از طریق ماساژ روی کمر، درد را بهبود میدهند. داروی های ضد التهابی ممکن است به شکل قرص باشند و شل کننده های عضلانی، معمولاً به شکل آمپول می‌باشند.

درمان کمر درد با جلسات فیزیوتراپی

ممکن است پزشک متخصص کمر، برای شما چند جلسه فیزیوتراپی تجویز نماید. جلسات فیزیوتراپی می‌تواند شامل تمریناتی برای افزایش انعطاف پذیری عضلات، تقویت عضله های کمر و بهتر شدن وضعیت کلی کمر و ستون فقرات شما شود. اگر این تمرینات را به درستی و به طور منظم انجام دهید، کمر درد شما بهبود پیدا میکند و درد آن باز نمی‌گردد.

درمان کمردرد

درمان کمر درد با روش های غیر جراحی

روش های غیر جراحی که به آنها روش های کم تهاجمی نیز گفته میشود، موارد زیر هستند. شاید برایتان سوال باشد که چرا به این موارد روش کم تهاجمی گفته می‌شود؟ در واقع این روش‌ها، روش‌های دارویی هستند، اما به دلیل اینکه تزریقی می‌باشند، کم تهاجمی نام گرفته‌اند. به روش‌هایی که در آنها عمل جراحی انجام می‌شود و بخشی از بدن برش میخورد، روش تهاجمی گفته میشود. در حال حاضر ترجیح پزشکان و بیماران، استفاده از روش های غیر تهاجمی است تا بیمار دوره نقاهت کمتری داشته باشد.

تزریق کورتون به کمر

اگر روش‌هایی که در بخش قبل به آنها اشاره کردیم، کمر درد شما را بهبود ندهد و از طرف دیگر کمر درد به پاها نیز سرایت کند، ممکن است متخصص کمر درد برای تسکین درد کمر، لازم باشد یک داروی ضد التهاب قوی مانند کورتون به همراه بی‌حس‌کننده و آرامبخش به ناحیه اطراف نخاع شما تزریق نماید. تزریق داروی کورتون برای کاهش التهابات اطراف ریشه های عصبی ستون فقرات کمک می‌کند. اما توجه داشته باشید که تسکین درد از طریق تزریق کورتون موقتی است و برای مدتی درد را بهبود می‌دهد.

رادیو فرکانسی نوروتومی 

رادیو فرکانسی همانطور که از نامش پیداست، با استفاده از امواج رادیویی به درمان و بهبود درد بیماران می‌پردازد. در این روش یک سوزن ظریف برایانتقال امواج وارد پوست میشوذ و نوک سوزن در محلی قرار میگیرد که نزدیک به محل درد شماست. سپس امواج رادویی از طریق سوزن وارد پوست شده و به اعصاب نقاط مورد نظر انتقال پیدا کنند. این روش در واقع کمک میکند عصب های ناحیه ای که در آن احساس درد میکنید، حس درد را به مغز شما انتقال ندهند.

کاشت محرک‌های عصبی 

ممکن است پزشک متخصص کمر تشخیص دهد که لازم است دستگاهی در زیر پوست شما قرار بگیرد یا در اصطلاح کاشته شود که ارتعاشات درد ناحیه موردنظر از طریق دستگاه ردیابی شوند. سپس این دستگاه سیگنال های دریافت شده را مسدود نماید تا بیمار درد کمتری را حس کند و یا به طور کلی در ناحیه مورد نظر احساس درد نکند.

درمان کمر درد با عمل جراحی

اگر کمر درد شما با روش های توضیح داده شده در بخش های قبل، درمان نشود و بهبود نیابد، پزشک متخصص کمر مجبور است از روش های جراحی برای درمان بیماری شما کمک بگیرد. به عبارت دیگر اگر درد بی وقفه مزمن به همراه پا درد، بی حسی یا ضعف در عضلات دارید و یا تیر کشیدن در ناحیه ستون فقرات دارید، باید عمل جراحی شما را از این درد خلاص کند. البته روش های جراحی تقریباً مختص مشکلات ساختاری مانند مشکلات اسکتی عضلانی، تنگی نخاع، فتق دیسک کمر یا همان بیرون زدگی شدید دیسک کمر و مواردی از این دست است که روش های درمانی دیگر نتوانسته است برای بهبود بیمار مؤثر باشد.

جراحی کمر

پیش از مراجعه به متخصص کمر درد چه کار کنیم؟

قبل از اینکه به پزشک مراجعه نمایید، با برخی اقدامات میتوانید تا حدی کمر درد خود را آرام کنید و تسکین بدهید، البته لازم به ذکر است که انجام این اقدامات به معنی عدم مراجعه به پزشک نیستند. به یاد داشته باشید که مشکل شما باید به صورت ریشه ای حل شود، درمان های مقطعی جایگزین مراجعه به متخصص کمر درد نیستند.

مصرف قرص مُسکن 

اگر درد شما مزمن و اذیت کننده است و میخواهید تا زمان مراجعه به پزشک، درد کمتری را تجربه نمایید، بهتر است مُسکن های بدون نسخه مصرف کنید. این مسکن ها که معمولاً به شکل قرص هستند، میتوانند تا حدی درد کمر شما را بهبود بدهند. همچنین بعضی از این مسکن ها ضد التهاب نیز هستند و میتوانند در بهبود التهاب ناحیه مورد نظر نیز کمک کننده باشند. از جمله مسکن های بدون نسخه میتوان به قرص استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن و ژلوفن اشاره نمود.

 کمپرس سر و گرم 

معمولاً گرما و سرما می‌تواند کمر درد یا هرگونه درد دیگری را بهبود دهد. برای اینکار میتوانید از کیسه آب گرم به عنوان یک درمان موقتی خانگی برای بهبود کمر درد استفاده نمایید. در واقع کمپرس آب گرم باعث افزایش جریان خون در بدن میشود و از شدت کمر درد میکاهد. همچنین کمپرس سرد یا همان قرار دادن یخ روی ناحیه مورد نظر، میتواند محل درد را بی حس کرده و از این طریق التهاب، درد یا تورم بافت های آسیب دیده را تا حد قابل توجهی تسکین دهد.

پیاده روی و حرکات کششی سبک 

یکی از روش هایی که میتوانید به طور موقت، پیش از مراجعه به پزشک متخصص کمر انجام دهید، پیاده روی و انجام حرکات کششی (البته با رعایت بعضی اصول) است. فراموش نکنید که استراحت طولانی مدت در خانه و عدم تحرک، میتواند باعث افزایش کمر درد شما شود. پس سعی کنید فعالیت های روزانه خود را تا حدی که احساس فشار و بدتر شدن کمر درد ندارید، ادامه دهید و حرکات کششی سبک و پیاده روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

چه کار کنیم که به کمر درد مبتلا نشویم؟

با خواندن مطالب بالا متوجه شدید که کمر درد چقدر می‌تواند اذیت کننده و درد سر ساز باشد. حالا ممکن است برای شما هم سوال باشد که چه کار کنیم به کمر درد مبتلا نشویم و یا چگونه از ابتلا به کمر درد جلوگیری کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم موارد زیر نکاتی هستند که اگر آنها را رعایت کنید؛ کمتر ممکن است به کمر درد مبتلا شوید:

  • انجام حرکات کششی استاندارد و اصولی و ورزش صبحگاهی مداوم برای تقویت ماهیچه های شکم و کمر
  • کمر کردن وزن برای کمتر شدن فشار روی مفاصل کمر و زانو
  • بلند نکردن اجسام سنگین از روی زمین
  • پوشیدن کفش مناسب با کفی استاندارد
  • رعایت اصول ارگونومی در هنگام ایستادن و نشستن
  • خوابیدن روی سطح نسبتاً سفت
  • دوری از استرس و فکر و خیال

شاید کمی باورش برایتان سخت باشد اما با رعایت همین نکات هرچند کوچک میتوانید از ابتلا به کمر درد تا حد زیادی جلوگیری نمایید. همچین در صورت بروز کمر درد شدید، توصیه میشود، به مختصص کمر درد در تهران مراجعه نمایید.

تنظیم صندلی در هنگام نشستن

بهترین متخصص کمر درد در تهران

کلینیک تخصصی ارتوپدی دکتر نوری، یکی از پیشرفته‌ترین و مجهزترین کلینیک‌های تخصصی ارتوپدی در تهران است. در این مرکز بهترین پزشکان و جراحان ارتوپد و متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی ، به ارائه خدمات با استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و به روزترین روش‌های درمانی به رافع مشکلات بیماران می‌پردازند. چنانچه از کمر درد رنج می‌برید و به دنبال متخصص کمر درد تهران هستید، می‌توانید به کلینیک دکتر نوری مراجعه نمایید و یا برای رزرو وقت و دریافت مشاوره توسط فوق تخصص کمر از طریق شماره تلفن‌ 02188021345 با ما در تماس باشید.

درمان کمر درد در طب فیزیکی

شایان به ذکر است که درمان های زیادی برای کمر درد وجود دارد. در این بخش به طور مفصل تر به درمان کمر درد شدید می پردازیم پس ادامه ی این مطلب را با دقت بخوانید.

دارو های ضد التهاب

یکی از رایج ترین راه های درمان کمر درد مصرف دارو های ضد التهاب است؛  البته باید خدمتتان عرض کنیم که این روش در بیش تر مواقع برای درمان های کوتاه مدت مناسب است و حتما در کنار آن نیز باید از راه های دیگری نیز استفاده کنید. تمرینات پیلاتس و یوگا نیز می توانند مقدار زیادی درد شما را کم کند البته برای درمان قطعی باید به طور منظم و مداوم تمرینات را انجام دهید.  یک راه دیگر برای درمان کمر درد بدون نیاز به جراحی فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی نیز می تواند بخش قابل توجهی از درد های شما را کم کند ؛ فیزیوتراپی بدون احساس درد به شما کمک می کند تا به درمان کمر درد برسید. حرکات فیزیوتراپی نیز با توجه به وضعیت فرد انجام می شود و با توجه به شدت بیماری جلسات فیزیوتراپی برای هر کسی فرق می کند و تنها پزشک می تواند آن را مشخص کند.

درمان خانگی کمر درد

اگر مایل هستید در خانه کمر درد خود را درمان کنید بهتر است استراحت کنید و استرس را از خود دور کنید؛ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که گاهی خواب نیز می تواند تنش ها و استرس ها را کم کند. نداشتن خواب می تواند موجب افزایش وزن، ضعیف شدن سیستم ایمنی و حتی افسردگی شود ‌. علاوه بر این کمبود استراحت و خواب می تواند سرعت بهبود فرد را کم کند. سرما و یا حتی گرما درمانی نیز می تواند به بهبود شما کمک کند؛ برای گرما درمانی می توانید از پد های التراسوند و مرطوب استفاده کنید و برای سرما درمانی نیز پد سرمایی و یا ماساژ یخ بهترین راه حل است. اگر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید احتمالا پزشک از فلوئورومتان استفاده می کند و آن را روی پوست شما اسپری می کند و بعد از آن نیز یک سری حرکت کششی انجام می دهد.

درمان کمر درد در ۵ دقیقه

لیزر درمانی نیز می تواند درد کمر را تسکین دهد؛ در این روش درمان از یک منبع نور غیر تهاجم استفاده می شود تا منجر به  تولید امواج نور شود. لیزر کم توان می تواند روی کارکرد سلول ها تاثیر بگذارد و بافت های آسیب دیده فوری ترمیم شوند. لازم است بدانید که این لیزر ها با طول موج هایی از ۶۲۳ تا ۹۰۴ نانومتر است. علاوه بر این روش های ذکر شده می توانید از ماساژ درمانی و یا طب سوزنی استفاده کنید.  ماساژ درمانی می تواند موجب بهتر شدن حرکات فرد می شود. طب سوزنی نیز می تواند نقاط خاصی را تحریک کند و درد را در آن قسمت کم کند برای انجام هر کدام از این روش ها می توانید با یک پزشک حاذق مشورت کنید و در کنار این ها ورزش کنید تا به درمان قطعی کمر درد برسید و به زندگی عادی خود برگردید.

درمانهای طب فیزیکی و توانبخشی در درمان کمردرد

این درمان ها در درمان کمردرد کمک کننده هستند و حتی در اکثر موارد کمردردهای شدید،باعث بهبودی می شوند. درمانهای طب فیزیکی طیف وسیعی از درمانها شامل ورزشها ی خاص برای هر بیمار، بهبودشکل قامت ومانیپولاسیون، طب سوزنی؛ تزریقات درمانی؛ لیزر درمانی می باشند که توسط دکتر برای کمر درد پس از معاینه دقیق بیمار توصیه می شوند.
جراحی؛ اکثر افراد دچارکمردرد باروشهای طب فیزیکی وتوانبخشی بهبود می یا بند. جراحی برای بهبود کمردرد اخرین اقدام است.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

2 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *